HelpMetin2
Bun venit vizitatorule!
Pentru a avea acces la mai multe facilitati inregistreaza-te si posteaza mesaje,daca esti inregistrat foloseste butonul log in.
O zi buna in continuure!
Subiecte similare

  [Tutorial]Efect Radial Blur

  In jos

  [Tutorial]Efect Radial Blur

  Mesaj Scris de Vizitato la data de Mar Dec 28, 2010 3:36 pm

  Astazi vom realiza un Tutorial Photoshop foarte simplu cu rezultate colorate in doar cativa pasi utilizand Efectul sau filtrul Radial Blur.

  Imagine initiala


  Imagine prelucrata


  Nota: Pentru acest tutorial am folosit o icoana in format PNG pe care o puteti folosi si voi ca exemplu salvand imaginea pe calculatorul personal.


  Pasul 1: Creati un nou document Photoshop cu un background alb sau orice culoare vrei voi dar indic alb incat vom aplica noi culori in jurul icoanei. In cazul in care prelucrati o imagine nu trebuie sa creati nici un document. Pentru a crea un document selectati din bara de meniu FILE - NEW sau folositi scurtatura CTRL + N.


  Pasul 2: Introduceti icoana de mai sus in document (scurtatura CTRL + O) adica Open si creati un nou layer  Pasul 3: Selectati unealta Brush Tool (pensula) si o culoare deschisa dupa care trasati o linie cu pensula

  Pasul 4: Repetati pasul de mai sus trasand culori diferite diferite, repetati pasul pana credeti ca documentul va prinde culoare la final.

  Pasul 4: E timpul sa aplicam efectul selectand prima data icoana noastra PNG introdusa cand am creat noul document. Pentru selectare tinem tasta CTRL apasata si selectam layer-ul icoanei

  Pasul 5: In acest pas vom inversa selectia respectiv vom face ca background-ul si culorile aplicate pe document sa fie selectate, pe scurt tot continutul exceptand icoana noastra. Pentru a inversa selectam din bara de meniu SELECT - INVERSE sau folosim scurtatura CTRL+SHIFT+I

  Pasul 6: Cu inversia facuta aplicam efectul nostru selectand din bara de meniu FILTER-BLUR-RADIAL BLUR si la aparitia ferestrei cu proprietati vom introduce si selecta campurile ca in imaginea de mai jos. Puteti sa introduceti alta valoare la Amount intre 1 si 100.

  Apasam OK si avem urmatorul rezultat:  Pasul 7: Stiu rezultatul nu e cel dorit si nici ca cel din imaginea finala de la inceputul tutorialului. Pentru a ajunge la respectivul tutorial mai aplicam de 2 ori efectul Radial Blur selectand din bara de meniu la fel ca in pasul precendent, FILTER-BLUR-RADIAL BLUR si adaugam o valoare dupa care OK. Daca nu va convine cum arata documentul mai aplicati odata, eu am aplicat de 3 ori.

  Aplicare de 2 ori RADIAL BLUR:


  Aplicare de 3 ori RADIAL BLUR dupa care deselectam documentul apasand tastele CTRL+D:


  Rezultat final:

  Vizitato
  Vizitator


  Sus In jos

  Sus

  - Subiecte similare

   
  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum